петък , 29 септември 2023
  • "Щастието не е крайна спирка, то е начин на пътуване..."

  • "Щастието не е крайна спирка, то е начин на пътуване..."

Взаимовръзки между депресия, тревожност, социална подкрепа и алкохолизъм

Тревожността и депресивността често се проявяват заедно. Доказано е, че до 50% от страдащите от депресия изпитват тревожност. Когато депресията се лекува, често тревожността също се повлиява добре, като най-ефективното лечение при съчетаване на тревожност и депресия е комбинацията от медикаментозно лечение и психотерапия. Тревожност, която не е придружена от депресия обикновено се свързва с тревожно разстройство. Много често тежка ... Прочетете още »

Как да организираме свободното време на децата с аутизъм?

Поради особеностите в своето развитие и поведение децата с аутизъм се нуждаят както от специално организирано жизнено пространство, така и от специална организация на свободното време. Тук ще обърна внимание на някои често срещани ситуации в живота и ежедневието на децата с аутистични разстройста. На първо място как родителите на деца с аутизъм да осъществяват срещите на своите деца с други ... Прочетете още »

Децата с аутизъм имат нужда от специални родителски подходи

Децата с аутизъм се нуждаят от грижата, любовта и закрилата на близките си както всички останали деца. Родителите на аутистични деца, обаче са поставени пред много по-големи предизвикателства и трудности при отглеждане им. На първо място това е приемането на различието на тези деца, създаване на специална жизнена среда за тях, както и усвояването на специални методи за комуникация с ... Прочетете още »

Ранното диагностициране на аутистичното разстройство е от изключително значение за терапията и рехабилитацията на децата с аутизъм

Напоследък се говори много за така наречените деца със СОП (специални образователни потребности), техните особени нужди, както и опитите за интеграция на тези деца както в масовите училища и детски градини, така и като цяло в обществото. Понятието „СОП” включва различни по вид увреждания и дефицити в развитието на децата – физически, ментални, психически, езиково-говорни, емоционални, поведенчески, разстройста на привързаността, ... Прочетете още »

Scroll To Top